לפעמים אין זמן וסבלנות להתעסק עם בצק פריך. הוא מפונק ועצלן: צריך להכין אותו מחומרי גלם קרים, לתת לו מנוחה לאחר ההכנה במקרר (חוצפה!) עוד מנוחה לאחר הרידוד (ממש חוצפה!) ואם רוצים שיישארו שוליים גבוהים ויפים, ניתן לו מנוחה נוספת לפני האפייה…בקיצור, משהו שמתאים לעשות כשיש יום פנוי וכל הכביסה כבר מקופלת בארון.

אין יום כזה. הפיתרון: טארטלט שעשוי מבצק של עוגייה מזולפת. גם אם נסתפק בעוגייה עצמה, אף אורח לא יתלונן. מדובר בעוגיות חמאה פריכות ומדהימות ובתוספת של קרם ופרי-אתם בפיסגה.

יש מספר אופציות לקרם.  קרם פטיסייר קלאסי או גנאש שוקולד לבן מוקצף. את שניהם ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.

מתכונים למגשי אירוח - טארטלט של תותים ווניל בעיצוב חופשי מבית ארטייסט

הכנת העוגייה

חומרים

חמאה רכה – 125 גרם

סוכר – 55 גרם

מספר טיפות של תמצית ווניל איכותית

קמצוץ מלח

חלבון בטמפרטורת החדר – 20 גרם (חלבון אחד מביצה בינונית)

קמח רגיל – 150 גרם

הכנה:

נקציף את החמאה עם הסוכר, הווניל והמלח. כשהתערובת אוורירית מעט נוסיף את החלבון. נגרד את דפנות המיקסר פעם אחת כדי לוודא כי הכל מעורבב כמו שצריך.

נוסיף את הקמח ונערבב עוד דקה לקבלת מסה אחידה.

נעביר את המסה לשק זילוף עם צנטר משונן (רחב מספיק, כדי שלא יהיה צורך להתאמץ מדי בזילוף). נזלף בהתאם לגודל הרצוי. בינתיים יש לחמם תנור לטמפרטורה של 170מעלות.

נאפה בין 12 ל 14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. להמתין בסבלנות עד שהן מתקררות ומתייצבות.

מתכונים למגשי אירוח - הכנת העוגייה - ארטייסט - מגשי אירוח משמחים

קרם פטיסייר

לא צריך לפחד מהכנה של קרם וניל. להקפיד על ערבוב נמרץ במשך שתי דקות לאחר שהקרם מתחיל לבעבע וזהו. הקרם מוכן.

חומרים

חלב – 250 גרם

מקל וניל

2 חלמונים

סוכר – 50 גרם

קמח – 10 גרם

קורנפלור – 17 גרם

חמאה – 50 גרם

הכנה:

נחמם את החלב עם הוניל בסיר. בנתיים נערבב בקערה את הסוכר, הקמח והקורנפלור. נוסיף את החלמונים ונערבב במרץ כדי שלא יווצרו גושים. כשהחלב על סף רתיחה נשפוך מעט אל הקערה ונערבב היטב. נחזיר הכל אל הסיר,נערבב עם מטרפה עד שהקרם מסמיך ומבעבע במשך שתי דקות. נסיר מהאש, נוסיף את החמאה ונערבב. החמאה מעדנת את הקרם. נעביר את הקרם לקערה נקייה ונניח עליו ניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום. נקרר אותו במשך עשרים דקות במקפיא ואז נעביר למקרר עד לשימוש או שנתחיל להרכיב את המנה

הרכבה

נערבב בקערה את הקרם ונעביר לשק זילוף. נזלף מעט על כל עוגייה ונניח שני חצאי תות. בתאבון!

גם את הטארטלט תותים ווניל תוכלו למצוא בקטגוריית מגשי אירוח מתוקים שלנו – מגשי טארטלטים פירות

מתכונים למגשי אירוח - טארטלט של תותים ווניל - ארטייסט - מגשי אירוח משמחים