עליה לתורה היא אירוע מרגש עבור כל המשפחה. זהו יום של שמחה וגאווה,
רגע בו בני המשפחה והחברים מתכנסים כדי לחגוג את המעבר המשמעותי מילדות לבגרות.
לצד ההתרגשות הרבה ולטקס, ישנם פרטים רבים שיש לחשוב עליהם כולל אופן ההתכנסות והכיבוד שיוצע לאורחים.
דניאל, התכונן לרגע, למד לקראת העלייה לתורה וההורים שלו התרגשו לא פחות ממנו. הם היו בקשר עם בית הכנסת,
ביררו שוב ושוב כיצד יתבצע הטקס, דאגו לחלוקת תפקידים והזמינו אורחים.
באופן טבעי, הם רצו לכבד את כל מי שמגיע, אבל גם רצו להתרכז בחגיגה עצמה ולא ליפול תחת העומס.
כשהם הסתכלו על רשימת המשימות הארוכה, הם החליטו לחפש פתרון שיאפשר להגיש כיבוד מושקע ומזמין, במינימום טרחה.
קייטרינג לעלייה לתורה בהתאמה אישית בסגנון מושלם
מתי יתרחש? מי המשתתפים? היכן ולכבוד מה….?
שיווק ומכירות: 09-7738388
מקרים דחופים: 052-3562051
אנחנו נשמח להתאים עבורכם את מגשי האירוח באופן המושלם!
מגשי אירוח לעלייה לתורה – פתרון מרשים ויעיל
ההורים של דניאל עשו חיפוש אחר פתרונות שיכולים להתאים להם והבינו כי מגשי אירוח
בכשרות חלבית הם הפתרון הטוב ביותר. במקום להתמודד מול בישולים ממושכים, אריזות,
כלים ולהתעסק באירוח במקום באורחים, הם פשוט יצרו תפריט מרשים שכולם אהבו.
הבחירה במגשים פשוטה, היא מבטיחה שכל המנות יגיעו מבעוד מועד ותודות לכשרות
אפשר להציע אותם לכולם, גם בשטח בית הכנסת. המגשים מגיעים מעוצבים, נקיים ועליהם מגוון מנות לפי בחירה,
כך שכל המשפחה יכולה להתרכז ברגעי השמחה ובקבלת האורחים. מעבר לחיסכון בעבודה,
לפני, במהלך ולאחר האירוע, המנות המגוונות והאלגנטיות יוצרות רושם ונותנות תחושה של השקעה במינימום מאמץ.
אין צורך בהכנה מיוחדת ואפילו לא חימום אלא פשוט לשים את הכיבוד במקום המיועד ולתת לכולם ליהנות.
מכריכונים ועד פטיפורים
לאחר טקס עלייה לתורה, האורחים נשארים, משוחחים, צוחקים וגם אוכלים. מגשי אירוח מעניקים חוויה קולינרית עשירה שיכולה לכלול:
- כריכונים – מנות קטנות שניתן לאכול גם ללא סכו״ם. כולל כריכוני בריאות טבעוניים, כריכוני חלביים על בסיס בצק חלה ואפילו כריכוני לחמניית סלק.
- פינגר פוד – שלל אפשרויות לאכילה בביס אחד. כולל מטעמי גבינות מלוחים, מתאבנים בסגנון צרפתי, מיני מאפינס מלוח ועוגיות מלוחות.
- מאפים – מגוון רחב של אפשרויות כולל מגש מאפי בוקר, חטיף בצק עלים מלוח, סופלה מלוח ללא קמח חיטה וקיש קטן בהגשה אישית.
- לילדים – במיוחד בעלייה לתורה יש לחשוב גם על אורחים צעירים וניתן לשלב מגש פיצות או פוקאצ׳ות אישיות, מארז לחמניות עם ממרחים בצד ולזנייה.
- קציצות ירק וטאפסים – מנות מיוחדות שחלקן מתאימות גם לאנשים שנמנעים מגלוטן וחלקן מתאימות לטבעונים. אלו מנות שכולם אוהבים.
בנוסף לשפע שיכול להיות על המגש, אפשר לחשוב גם על נגיעה מתוקה עם קינוחי כוסות, עוגיות, עוגות חתוכות, מאפים קטנים ומרשימים, פירות חתוכים וכמובן גם עוגה חגיגית מרשימה.
לבנות תפריט שכולם אוהבים
המשפחה של דניאל לא יוצאת דופן. ברור כי האירוע אישי ומיוחד,
אך כמו במקרים רבים, גם כאן הגיעו ילדי הכיתה, משפחה, סבים וסבתות
וגם המבקרים הקבועים של בית הכנסת. עלייה לתורה היא חוויה אישית אך גם קהילתית
ולכן הרצון ליצור תפריט שכולם ייהנו ממנו טבעי.
המשפחה פנתה אלינו כדי לבנות תפריט במשותף כך שהוא יתאים לקהל, לשפע שהמשפחה רצתה להציע ולכמויות הנכונות.
ההצעה שלנו הייתה לשלב בין מנות שילדים אוהבים למנות שמתאימות למבוגרים ולהציע
בסך הכול 4-3 אפשרויות מלוחות ולצד זאת 3-2 אפשרויות מתוקות.
התוצאה הייתה תפריט שכולם מתחברים אליו ואפילו האורחים הטבעוניים הרגישו שהם חלק בלתי נפרד מהחגיגה.
למעשה, כל מנה מתוכננת כך שכולם ירגישו שחשבו עליהם ולכן,
גם המנות ״המיוחדות״ מושכות את תשומת הלב ומקבלות תגובות נהדרות מכולם.
חישוב כמות המנות כך שכולם ייהנו
לצד כמות האפשרויות כדאי גם לעשות חישוב של כמה מנות יאכל כל אחד
וזאת כדי להבטיח שאף אחד לא יהיה רעב אבל גם לא יהיה עודף אוכל.
ההמלצה שלנו היא לחשב 4-3 מנות ביס לאדם לכיבוד קל ובין 6-5 מנות
אם הכיבוד משמש כארוחה מרכזית. במקרה של דניאל, העלייה לתורה הייתה בשעות הבוקר
והסתיימה כשהאורחים היו מוכנים לארוחת צוהריים ולכן חישבנו 4 מנות לאדם מ-4
אפשרויות שונות והיו שלושה סוגי קינוחים, בנוסף לעוגה חגיגית.
חישוב נכון לצד בניית תפריט מותאם, אפשרו למשפחה להתמקד במה שבאמת חשוב,
לבלות עם האורחים, להתרגש וליהנות מהמחמאות.