לקראת ראש השנה, בישיבת ההכנה לחג, חיפשנו את המתכון המנצח לעוגת דבש…

ההגדרה שלנו למתכון המנצח אומרת שמדובר בעוגה שגם מי שלא נמנה על אוהדיה (עוגת דבש שקולה לגויאבה: או שאוהבים או שלא אוהבים) – יאהב.

ובכן… המתכון המצורף עונה על ההגדרה.

כמובן , שבארטייסט, כמו בארטייסט, לא הסתפקנו במתכון מוצלח, אלא דאגנו לקשט את העוגה בדבורים זמזמניות, בכוורות מרנג ובקישוטי שוקולד לבן.

מצרכים:

סוכר: 40 גרם

ביצים: 3 יחידות

דבש: 110 גרם

שמן קנולה: 80 מ"ל

כוס תה צוננת משני תיונים

חצי כפית קפה נמס

קמח: 140 גרם

אבקת אפייה: 3 גרם

קינמון: חצי כפית

קמצוץ ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:

לערבב בקערה ביצים, סוכר, שמן ודבש, להוסיף את התה הפושר.

להוסיף את כל המרכיבים היבשים ולערבב רק עד שהתערובת אחידה ואז לצקת לתבנית אינגליש קייק.

לאפות את העוגה בחום של 165 מעלות למשך 35-40 דקות. לבדוק את מוכנות העוגה בעזרת קיסם, כאשר דוקרים את העוגה, הקיסם צריך לצאת יבש. במידה והוא יוצא דביק, יש להמשיך את האפייה למספר דקות נוספות.

ועכשיו לשלב המשמח:

הכנה של דבורים חייכניות

הפעלה נהדרת לילדים בחג 🙂

מצרכים:

בצק סוכר צהוב

חופן שקדים פרוסים

אייסינג שחור ולבן בשקי זילוף

אופן הכנת האייסינג:

לערבב אבקת סוכר עם מעט מיץ לימון עד לקבלת משחה. לאייסינג שחור להוסיף צבע מאכל שחור.

הכנת הדבורים:

מכדררים כדור צהוב של בצק סוכר. מועכים אותו מעט כך שתהיה לו צורה מוארכת וצרה יותר בחלקה האחורי.

נצייר שני פסים שחורים לרוחבה של הדבורה ועיניים בלבן ובשחור. ברגע שתציירו את העיניים, תתאהבו ביצירה

שלכם. נסו ותראו.

נצמיד 2 פרוסות שקד קלוי ככנפיים ועכשיו נשאר רק לדמיין ששמענו זמזום….

חג שמח ושנה טובה!

באהבה ממשפחת ארטייסט.