החודש יש לנו מתכון בגרסת VIP, משהו שאפשר להכין כדי להפיל את בן הזוג מהרגליים ולגרום לו להבין שהוא עשה את הבחירה הנכונה…. המתכון מורכב משני חלקים. מוס השוקולד מאופיין בטעם חזק ומריר שכן הוא עשוי אך ורק משוקולד ושמנת והטעם החזק של השוקולד לא הולך לאיבוד. יש להקפיד על שוקולד איכותי מכיוון שהטעם של חומר הגלם דומיננטי מאד בקינוח.

הכנת הטוויל מעט מורכבת ודורשת זריזות, אולם התוצאה מדהימה: מנת קינוח בה אפשר לאכול הכל, כולל הכוס בה נמצא המוס. את המוס כדאי להכין יום קודם כדי שיהיה קל לזלף אותו.

אם לא תצליחו להכין את הטוויל, יש גם Plan B…..

בהצלחה!

מתכון טוויל שוקולד

מוס שוקולד – מרכיבים

שמנת – 150 גרם

דבש – 15 גרם (כף דבש)

שוקולד מריר קצוץ – 140 גרם

קצפת – 130 גרם

הכנת המוס

נביא את השמנת והדבש לסף רתיחה בסיר קטן ואז נשפוך על השוקולד הקצוץ ונמתין כדקה. נתחיל לערבב עם מטרפה, תחילה מהמרכז ולאט לאט, נגדיל את מעגלי הערבוב עד שנקבל מסה מבריקה וחלקה.

בינתיים נקציף את כמות השמנת השניה עד שהיא תופסת נפח אך עדיין רכה.

כשמסת השוקולד מתקררת מעט, נוסיף את השמנת המוקצפת בשני שלבים. תחילה נוסיף אל הקערה רבע מכמות הקצפת ונערבב בצורה נמרצת עם המטרפה כדי להפוך את המסה לקלה יותר.

לאחר מכן נשפוך את שאר הקצפת, נעבור לעבוד עם לקקן ונקפל בעדינות עד שנקבל מוס אחיד.

נשפוך לשק זילוף ונעביר לקירור עד למועד הרכבת המנה.

טוויל הקקאו – מרכיבים

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם אבקת סוכר

20 גרם קקאו

80 גרם קמח

90 גרם חלבונים

הכנת הטוויל

נערבב את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה. נמרח עם פלטה קטנה שניים או ארבעה מלבנים מהמסה על גבי משטח סיליקון בעובי של כמה מ"מ. ניתן להיעזר בקרטון או במשטח פלסטיק על מנת לקבל מלבן שווה ואחיד. זה חשוב כיוון שאנחנו רוצים שהטוויל שלנו יהיה יציב ויפה ונוכל להגיש בתוכו את המוס.

נאפה בחום של 170 מעלות במשך 7 דקות. כשהמגש יוצא מהתנור, עלינו לעבוד בזריזות, הטוויל מתקשה במהירות. נרים את הטוויל בעזרת פלטה מהמגש ונניח על גבי מערוך או כל גליל אחר. נלפף בזהירות ונמתין מעט עד שהטוויל מתקרר וניתן לשחרר אותו מהמערוך, וקדימה, לטוויל הבא. זאת מיומנות נלמדת אבל בסוף נקבל גלילים שוקולדים שחומים ופריכים.

הכנת טוויל שוקולד
מתכון להכין טוויל שוקולד

לא הצלחנו? נעבור ל-Plan B.

Plan B

נזלף את המוס לכוסות קינוח ונוסיף מלמעלה שברים גדולים של הטוויל לקבלת מראה דרמטי ומרשים.

לעומת זאת, אם הכל הצליח: נניח במרכז הצלחת גליל אחד. נזלף לתוכו מוס מריר עד הקצה וקדימה, אל השולחן. זמן לקבל מחמאות!!

טוויל שוקולד של ארטייסט